Φουντούκι Ψίχα Ψημένη


Διατροφική αξία

 Περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6 και σε αντιοξειδωτικά όπως οι τανίνες, τα φαινολικά οξέα, οι φλαβονοειδείς ενώσεις καθώς και βιταμίνη Ε. Είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών και περιέχουν χρήσιμα για τον οργανισμό μέταλλα όπως: μαγγάνιο, κάλιο, ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο.  

 Επίσης είναι πηγή μαγνησίου και  φωσφόρου που είναι σημαντικά συστατικά για τον μεταβολισμό των οστών. Βοηθούν στη καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στην υγεία της καρδιάς. Τέλος, είναι από τους πιο εύπεπτους ξηρούς καρπούς και βοηθούν στη δυσπεψία.

    • Τανίνες
    • Βιταμίνη B6
    • Φυτικές ίνες
    • Φαινολικά οξέα
    • Μαγγάνιο
    • Βιταμίνη Ε
    • Χαλκός
    • Ασβέστιο